Nordic Walking Fitness

Het fitnessniveau is een total body workout waarbij het Nordic Walking centraal staat. Bij een goed uitgevoerde techniek zullen de deelnemers alle voordelen van deze sport aan den lijve ondervinden. De hartslag is gemiddeld 5 tot 17 slagen hoger en het energiegebruik kan tot 46% toenemen. Deze gegevens maken dat het uithoudingsvermogen al direct vanaf de eerste training optimaal getraind wordt. Training in een groep is motiverend en gezellig.


Voor wie?

Voor ieder, die een cursus Nordic Walking gevolgd heeft en de basis van Nordic Walking onder de knie heeft. Leeftijd is niet belangrijk. Ook met lichte klachten kan je gerust meedoen. Van te voren wordt er wel een gezondheidslijst ingevuld om rekening te kunnen houden met eventuele klachten. Je maakt tijdens de training gebruik van je eigen poles.

Hoe?
De training zal gericht zijn op verbetering van de techniek en opbouwen van de conditie en spierkracht. Er is de mogelijkheid om een conditietest te doen. Ook kan je in het begin gebruik maken van een hartslagmeter. Ik heb een paar in voorraad. Met de warming up en de cooling down willen we daarnaast het lichaam lenig en ontspannen houden.

Kosten:
10 strippenkaart: 45 euro (half jaar geldig)
Losse (introductie-)les: 5,00 euro

Voor meer informatie en opgave (verplicht):

Telefoon: 0521 344340 of e-mail: N.de.Haan6@kpnplanet.nl.